omslagfoto

Kennemerstraatweg 263, Alkmaar € 1.125.000,- k.k.

naar boven

Verkoper vertelt

Bijna dertig jaar hebben we in deze boerderij gewoond. Een fantastisch huis met een lange geschiedenis. Het is een voorrecht om in zo'n prachtig oud huis te wonen.

Altijd als we aankwamen en voor de poort stonden overviel ons een gevoel van ontzag voor de laan met leilinden met daarachter het indrukwekkende rieten dak. We hebben er met veel plezier gewoond. Het gaf ons de gelegenheid wonen en werken te combineren en door de mooie tuin en dierenweide uit te stralen dat de natuur ons na aan het hart ligt. Ons jongste kind is er geboren, de twee oudsten hebben er vanaf
hun peutertijd heerlijk rondgehold en buiten gespeeld. Wat ons betreft een droomhuis!

Dicht bij de stad maar met de rust en geborgenheid van het platteland. Veel ruimte zodat voor ieder nieuw idee altijd weer een plek te vinden is.

Voor ons bedrijf, een dierenartsen praktijk was het fantastisch dat onze eigen auto's in de garage konden staan en onze klanten altijd een
parkeerplek hadden achter de boerderij. De achteruitgang, met recht van overpad, zorgt ervoor dat het huis van twee kanten te
bereiken is.

We raden een ieder die zoekt naar een heerlijk huis met ruimte voor veel kinderen, hobby's, een bedrijf aan huis of de ambitie een bed and breakfast te beginnen aan om een bezichtiging te plannen.

Naast de statige boerderij staat ook nog een prachtige stenen wagenschuur op het erf met op de bgg kantoorruimtes en op de bovenverdieping een prachtig licht appartement.
Bovenstaande tekst is opgesteld door de verkoper. De verkoper is hierin vrij geweest om zijn eigen woning en locatie te omschrijven. Hoekstra & van Eck Makelaardij heeft hier geen invloed op gehad en u kunt hier dan ook geen rechten aan ontlenen.
naar boven

Foto's

360 graden foto

360° foto
naar boven

Kenmerken

Vraagprijs € 1.125.000,-
Bouwvorm Bestaande bouw
Type vrijstaande woning, woonboerderij
Ligging beschutte ligging, in centrum
Woonoppervlakte 450 m²
Perceeloppervlakte 2499 m²
Inhoud 2070 m³
Bouwjaar 1873
Slaapkamers 7
Tuin tuin rondom
Ligging Tuin zuidwest
Garage carport, vrijstaand steen
Schuur vrijstaand hout
Verwarming c.v.-ketel, hete lucht verwarming, open haard
Bijzonderheden gedeeltelijk gestoffeerd, monument
naar boven

Plattegronden

naar boven

Rondom het huis

naar boven

Wat is er in de buurt

Wonen in Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar is na Amsterdam en Haarlem, de grootste stad van Noord-Holland. Je vindt er heel veel verschillende en originele winkels en meerdere grote evenementen zoals "de Kaasmarkt", "de Wandel4Daagse" en "de Kaeskoppenstad". Alkmaar heeft, met zijn karakteristieke oude grachten, cafés, restaurants en winkels een aangename sfeer en is alom bekend om zijn vele hofjes en grachten met huizen uit de 16e tot en met de 20e eeuw. In de gemeente zijn vele sportieve voorzieningen te vinden; er zijn meerdere dansscholen, sportscholen, zwembaden, IJsbaan de Meent, Sportpaleis Alkmaar, Drafcentrum Alkmaar, een wielerbaan en diverse golfterreinen in Alkmaar en omgeving. Er is in Alkmaar een groot aantal scholen binnen alle onderwijssegmenten met uiteenlopende achtergronden. Voor hoger onderwijs is er de Hogeschool Inholland.

naar boven

Blader door de brochure

naar boven

Kennemerstraatweg 263 bekijken

Bezichtiging plannen?

Plan afspraak
naar boven

Plan je route

Plan route
Voeg deze woning toe aan uw TomTom
Bakkerij Bank Busstation Café Gemeentehuis
Luchthaven Metro Museum Park Parkeerplaats
Restaurant School Sportclub Supermarkt Tankstation
Taxistandplaats Treinstation Universiteit Winkelcentrum Ziekenhuis
naar boven

Bekijk meer woningen in Alkmaar en omgeving

Bekijk alle woningen die Hoekstra & van EckAlkmaar in de verkoop heeft